به‌گزارش ميراث آريا(CHTN) و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، ايجاد اين پايگاه در سازمان تصويب و با صدور حکمي از سوي اسفنديار رحيم‌مشايي، مدير پايگاه جزاير خليج فارس نيز منصوب شد.

معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در اين حکم با اشاره به اهميت تاريخي و موقعيت ويژه و استراتژيک خليج فارس، آورده است:خليج فارس بخش پراهميتي از جهان بوده است در دوران کهن آن را درياي پارس مي‌ناميدند.

چه آن هنگام که با فتوحات اعراب مسلمان درياي فارس ناميده شد و چه امروز که آن را خليج فارس مي‌نامند هيچ گاه موقعيت ژئوپليتيک و ژئواستراتژيک خود را به عنوان يکي از کانون‌هاي ارتباط مهم جهان در پديد آمدن تمدن‌هاي بزرگ بشري تضعيف شده، نديده است.

اين منطقه مهم از جهان با سواحل و جزاير خود از هنگام قدرت يافتن امپراتوري‌هاي بزرگ در باختر جهان باستان، به عنوان مهمترين شاهراه بازرگاني اهميت خود را فزوني بخشيد. با گسترش دين اسلام و فتح سرزمين‌هاي مختلف، خليج فارس به عنوان کانون ظهور و پخش دين مبين اسلام با موقعيت خاص خويش به عنوان قلب جهان اسلام اهميت خود را صد چندان کرد.

در قرون اخير نيز با گسترش رقابت‌هاي سياسي- استراتژيک قدرت‌هاي غربي در خاور زمين، خليج‌فارس هم به عنوان مهمترين شاهراه اقتصادي و هم به عنوان يک حلقه پراهميت در زنجيره استراتژيک آنان مورد توجه ويژه به جزاير خليج فارس از اهميت بيشتري برخوردار شده است.

مشايي تصريح کرد: امروز نگاه ويژه به جزاير خليج فارس به عنوان کانون‌هاي مهم اتفاقات تاريخي در اين منطقه مهم از جهان مي‌تواند به تعاملات موجود در منطقه کمک شاياني کند. در اين راستا توجه به ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري بايد سرلوحه اين نگاه ويژه باشد.

با مطالعه، حفاظت، معرفي و انتشار مستندات، استفاده از ظرفيت‌هاي فراوان گردشگري در اين جزاير، خود قدرتمندترين ساز و کار مقابله با ادعاهاي واهي و پوچي است که سعي در نفي سيادت تاريخي ايران بر خليج فارس دارد و ضرورت ايجاد پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري را مي‌نماياند.

بنابراين گزارش، مشايي در اين حکم \"عبدالرضا نصيري اصل\" را به عنوان مدير پايگاه ميراث فرهنگي جزاير خليج فارس معرفي کرده است.

عبدالرضا نصيري اصل متولد 1349 در شهرستان فسا استان فارس و دانش‌آموخته رشته مرمت و احياي بناها و بافت‌هاي تاريخي در مقطع کارشناسي از مرکز آموزش عالي ميراث فرهنگي و کارشناسي ارشد از دانشکده هنرهاي زيبا (پرديس) دانشگاه تهران است.

نصيري در پروژه‌هاي متعددي در حوزه بناها و بافت‌هاي فرهنگي و تاريخي مشارکت داشته که پروژه شهر تاريخي حريره در جزيره کيش و پروژه قلعه پرتغالي‌ها در جزيره قشم از جمله آنهاست.وي همچنين از سال گذشته به عنوان کارشناس مسئول بررسي و تعيين حريم ها فعاليت داشته و هم اکنون نيز به عنوان کارشناس مسئول محوطه‌هاي باستان‌شناسي فعاليت دارد.

به گفته نصيري مذاکرات و رايزني‌ها با مسئولان مناطق آزاد کيش و قشم براي تعيين مرکز پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري جزاير خليج فارس و ساير برنامه‌هاي مشترک آغاز شده و به زودي در يکي از جزاير شاخص، پايگاه مرکزي مستقر مي‌شود.

وي افزود: در حال حاضر در جزيره قشم 43 اثر ثبتي و در کيش 130 هکتار شهر تاريخي به عنوان بزرگترين محوطه تاريخي جزاير جنوب وجود دارد و جزيره خارک نيز قديمي‌ترين آثار تاريخي را در خود جاي داده است.

نصيري تصريح کرد: نخستين برنامه ما بلافاصله پس از استقرار، شناسايي گسترده جزاير خليج فارس در حوزه ميراث فرهنگي و محوطه‌هاي طبيعي و تدوين يک شناسنامه جامع در اين زمينه است.

S/H



انتهای پیام/

کد خبر 1386060439